Pages

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Kıymalı Yumurta


Sabahları kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan yumurtalar bazen haşlanıyor bazen de krepi yapılıyor. Bunların hiç biri yapılmasa da yine yumurtadan vazgeçilmiyor ve sucuk, pastırma, kıyma gibi malzemelerin üzerine kırılıyor. Hayatımızın içine bu kadar yeretmiş yumurtanın hafif akşam yemeklerinize güzel bir alternatif olacak olan kıymalısını sunuyor ve tarifini veriyorum...
Kıymalı Yumurta
Malzemeler:
•    6 adet yumurta
•    4 çorba kaşığı margarin
•    100 gram kıyma
•    1 adet soğan
•    1 adet domates
•    1 adet biber
•    Tuz
Yapılışı:
1.    Bir tavaya 4 çorba kaşığı margarin ile yarım ay şeklinde doğranmış soğanı koyup,  pembeleşinceye kadar kavurun.
2.    Bu soğanlara kıyma ve bir çay kaşığı tuzu ilave ederek hepsini iyice karıştırın.
3.    Kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
4.    Soğanlı kıymalara kabukları çıkarılarak küçük küçük doğranmış domatesi ekleyin ve 2-3 dk. pişirerek tencereyi ateşten alın.
5.    Tenceredeki soğanlı kıymayı büyük bir sahana alarak, sahanın içindeki kıymaları çatalla eşin.
6.    Üzerine yumurtaları kırdıktan sonra tuz serpin ve sahanın kapağını kapatın.
7.    Yumurtaları orta ateşte 3 dk. pişirerek ve servis yapın.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. İyi günler İpek Hanım,
    Sitenizde yemek tarifleri yayınladığınızı gördüm. Size bir teklifimiz olacak. Bizim hamaratanne sitemizde yayınlayacağınız ve size ait olan yemek tarifleriniz için tarifinizin altında kendi blog / websitenizin linkine yer verebiliriz. Böylece ayda 500.000 ziyaretçisi olan sayfamızda sizin blogunuzu bu kişiler görecek ve daha fazla tanıyacaklardır. Eğer teklifimize sıcak bakıyorsanız iletisim@hamaratanne.com mail adresine cevap yazabilirsiniz.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız