Pages

30 Kasım 2008 Pazar

Bademli Vişneli Turta

Malzemeler
3 Adet yumurta
Yarım su bardağından fazla tozşeker (175 gr)
1.5 Su bardğı un
1 Çay kaşığı badem esansı
400 gr vişne marmelatı
140 gr krem şanti
1 Çorba kaşığı soyulmuş badem
Vişne taneleri
Kakao

Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
20 Santimlik bir turta kalıbını yağlayın.
Fırını 180 derecede ısıtın.
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
Unu ve badem esansını karışıma katıp, iyice karıştırın.
Daha sonra turta kalıbına boşaltın ve 20 dakika pişirin.
Turta soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve vişne marmelatını turtanın üstüne sürün.
Krem şantiyi de sürdükten sonra üzerini vişne taneleri ve bademle süsleyin.
10 Dakika buzdolabında beklettikten sonra üzerine kakao serperek servis yapın.
Bademli Vişneli Turta yemek tarifleri

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız