Pages

28 Kasım 2008 Cuma

Portakallı Kek II

Malzemeler
2 Adet yumurta
1.5 Su bardağı tozşeker
Yarım paket margarin
1 Adet büyük boy portakal
1 Paket kabartma tozu
2.5 Su bardağı un
90 gr çikolata
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki yumurtayı 1.5 su bardağı tozşeker ile çırpın.
Eritip, soğuttuğunuz (akışkanlığını kaybetmeyecek kadar soğuttuğunuz) margarini ekleyin.
Bu arada portakalın kabuğunu rendeleyin.
Rendelediğiniz portakalın beyaz kabuklarını temizleyin.
Portakalı blendırdan geçirip, püre haline getirin.
Portakal püresini ve rendelenmiş kabukları hamura katıp, karıştırın.
Kabartma tozunu ekleyin.
Unu eleyin ve diğer malzemeye karıştırın.
Son olarak çikolatayı küçük küçük kesip, hamura katın.
Küçük kek kalıplarını hafifçe yağlayın.
Her birini dörtte biri boş kalacak şeklide doldurun.
Önceden ısıtılmış fırında içi pişene kadar bekletin.
Portakallı Kek II yemek tarifleri

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız