Pages

30 Kasım 2008 Pazar

Pizza

Malzemeler
5 Su bardağı un
1 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı yaş bira mayası
1.5 Su bardağı süt
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Yarım paket margarin
Sos için :
2 Çorba kaşığı salça
1 Çorba kaşığı ketçap
1 Adet domates
Kekik
Üzerine :
200 gr kaşar peyniri veya dil peyniri rendesi
Dilidiğiniz kadar dilimlenmiş sosis, sucuk ve mantar
2 Adet domates
2 Adet yeşil biber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Unu, hamur yoğuracağınız kaba eleyin.
Ortasını havuz gibi açın.
Şekerli sütte ezilmiş bira mayası, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, yumurta ve tuzu koyup yumuşak bir hamur haline getirin.
Üzerini nemli bezle örtün ve ılık bir yerde, hamur iki katı hacme ulaşana dek bekletin.
Yağlanmış bir fırın tepsisine hamuru bastırarak yerleştirin.
Kenarlarını biraz yükseltin.
Üzerine salça, ketçap, domates rendesi ve kekikten oluşan sosu sürün (gerekirse biraz sulandırın).
Üzerine peynir rendesini serpiştirin.
Dilimlenmiş sosis, sucuk ve mantarı yerleştirin.
Halka halka kesilmiş domates ve doğranmış biberleri de koyduktan sonra orta hararetli fırında pizzanın altı pembeleşene dek pişirin.
Pizza yemek tarifleri

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız