Pages

30 Kasım 2008 Pazar

Marmelatlı Krep I


Malzemeler
1 Su bardağı un
1 Su bardağı süt
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım paket vanilya
2-3 Adet yumurta
1 Tutam tuz
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 Çay kaşığı margarin
İçine mürdüm eriği marmelatı

Mutfak
Zorluk 3
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Krep için 1 su bardağı unu ve 1 su bardağı sütü derin bir kaba aktarın ve çırpma teli veya mikser ile iyice çırpın.
Sonra sırasıyla 1 adet rendelenmiş limonun kabuğunu, yarım paket vanilyayı, 2-3 adet yumurtayı, 1 tutam tuzu, yarım su bardağı şekeri ve yarım su bardağı pudra şekerini ekleyip, malzemeler birbiri ile özleşene dek çırpın (bütün malzemeler karışana dek).
Teflon tavaya 1 çay kaşığı margarini alın ve eridikten sonra 1 kepçe krep hamurundan dökün.
Tavayı sallayarak hamurun eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın ve arkalı önlü pişirin.
Tüm malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın.
Krepler sıcakken herbirinin içine bir çorba kaşığı marmelat koyun ve katlayın.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Marmelatlı Krep I yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız