Pages

15 Aralık 2008 Pazartesi

Portakallı Tatlı

Malzemeler
2 Su bardağı portakal suyu
2 Su bardağı süt
1.5 Su bardağından fazla tozşeker
Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
5 Adet kayısı
4 Çorba kaşığı buğday nişastası
1 Çay bardağı dövülmüş fındık
Üzerine :
Düvülmüş antepfıstığı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
2 Su bardağı portakal suyunu, 2 su bardağı sütü, tozşekeri, yarım su bardağı haşlanmış pirinci, küçük doğranmış 5 adet kayısıyı, 4 çorba kaşığı buğday nişastasını ve 1 çay bardağı dövülmüş fındığı geniş bir kapta iyice karıştırıp, tencereye aktarın.
Kısık ateşte pelte kıvamına gelene dek tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.
Portakallı tatlı sıcakken kaselere doldurun ve soğumaya bırakın.
Soğuyunca üzerini dövülmüş antep fıstığı ile süsleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız