Pages

15 Aralık 2008 Pazartesi

Sakızlı İncir Tatlısı

Malzemeler
5 Taze incir
1 kg süt
1 su bardağı tozşeker
100 gr margarin
1 Yumurta sarısı
5 Çorba kaşığı un
1 Paket damla sakızı
6 kakaolu bisküvi
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Süt, un ve yumurta sarısını iyice çırpın.
Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Koyulaşmaya başladığında margarin ve damla sakızını ekleyip ateşten alın.
Karışımı mikserde 15 dakika çırpın.
Yuvarlak ve derin bir kaseye enine dilimlediğiniz incirleri yerleştirin.
Üzerine hazırladığınız karışımın yarısını dökün.
Bisküvileri dizin ve tatlının kalan yarısını döküp üzerini spatula ile düzeltin.
Tatlıyı bir gece buzdolabında bekletin.
Kalıbı servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız