Pages

18 Aralık 2008 Perşembe

Sebzeli Omlet

Malzemeler
8 adet yumurta
3 adet domates
1 adet patlıcan
4 adet sivri yeşil biber
2 baş soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yeterince tuzibiber
Mutfak
Zorluk 5
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Domatesleri kaynak suya daldırıp kabuklarını soyunuz ve kuşbaşı şeklinde doğrayınız.
Patlıcanları alaca soyup ayıklayınız.
Tavla zarından biraz büyükçe doğrayıp tuzlu suya atınız.
5 dk bekletip acısını alınız.
Biberleri halka halka doğrayın.Soğanları soyup ayıklayıp,enine inci ince halkalar şeklinde doğrayınız.
Yarım çay bardağı zeytinyağı bir tavada kızdırınız.
Önce soğanları içine atıp saydamlaşıncaya kadar kavurunuz.
Sonra domates ve biberleri ekleyiniz.Karıştırarak 15 dakika kavurunuz.
Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp soğuk sudan geçiriniz ve suyunu aldıktan sonra başka bir tavada yarım bardak zeytinyağı ile birlikte 20 dk. kadar kavurunuz.
Delikli kepçeyle fazla yağını süzerek patlıcanları tavadan alınız.
Domates biber karışımıyla karıştırınız.Bir tutuam kekik ekip,3-4 dk. çevirerek bütünleştiriniz.
Yumurtaları bir kabın içine kırıp,tuzunu ve biberini ekip iyice karıştırın.
İki çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip,teflon tavada omletinizi altüst yaparak pişiriniz.
Omletinizi bir tabağa kouyp yarısının üzerine hazırladığınız sebze karışımını dökün.Omletin diğer yarısını da üzerine kapaklayın.
Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız