Pages

18 Aralık 2008 Perşembe

Zeytinyağlı Kereviz


Malzemeler
600 Gr kereviz
4 Adet limonun suyu
4 Adet havuç
3 Adet patates
1 Su bardağı zeytinyağı
5-6 Dal dereotu
100 Gr dondurulmuş veya konserve bezelye
2 Çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 Çay kaşığı toz şeker
Mutfak
Zorluk 1
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Bir kapta limon suyu ve unu biraz su ilave ederek çırpın.
Kabuğunu soyup kalınca dilimlediğiniz kerevizleri hazırladığınız bu sosun içine atıp, çıkartın.
Yayvan bir tencereye koyun.
Patatesleri ve havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesin.
Kerevizlerin üzerine yerleştirin.
Artan limon suyu ve un karışımını üzerine dökün.
Zeytinyağı ve tuz ilave ederek orta hararetli ateşte yarım saat pişirin.
İnmesine yakın bezelyeleri ilave edin.
Üzerine kıyılmış dereotu serpip soğuyunca servis yapın.
NOT : Limon dilimleri ve birkaç dal dereotu ile süsleyip de servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız